‘Schilderen is ontdekken, experimenteren en creëren. Steeds weer een zoektocht naar dat ene interessante beeld, het vastleggen van een gevoel.’

Thema’s en onderwerpen baseert Elske op wat ze ziet, beleeft en voelt. Ook haalt ze inspiratie uit bijbelse thema's. Het werk van Elske is te herkennen aan het subtiele maar warme kleurgebruik. Veel aardetinten worden laag over laag geschilderd in olieverf. Daarnaast verwerkt ze oude materialen in haar werk zoals lood, oude spijkers, stukjes hout of oude handschriften.

In haar nieuwste werk (te vinden onder 'olieverf en bijenwas') maakt ze een combinatie van olieverf en bijenwas. De werken krijgen hierdoor een sterke gelaagdheid en een bijzondere huid.

Elske werkt veel op oude panelen. De ondergrond wordt als uitgangspunt gebruikt en moet iets toevoegen aan het beeld, het beeld ondersteunen. Oude doorleefde en verweerde materialen fascineren en inspireren Elske. Afgebladderde lagen verf, oud hout, roestig metaal, een oude deurkruk, oude handschriften en structuren. Het doorleefde materiaal spreekt tot de verbeelding en vertelt een verhaal. Soms is het werk figuratief en heel herkenbaar; een deurknop, een doorgang, een scharnier of een bloem. Soms is het werk meer abstract en mag je zelf ontdekken wat je ziet, het gaat Elske dan vooral om het neerzetten van een sfeer.

Lyrisch abstracte beelden waarin kleurnuances, materiaal en gelaagdheid belangrijk zijn.

In 2007 is Elske afgestudeerd aan de opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving aan de NHL in Leeuwarden. Na haar opleiding is ze gaan lesgeven op het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé te Leeuwarden. Naast het lesgeven maakt Elske haar eigen beeldend werk.

Elske van der Sluis-Terpstra, 1985                                                          

info@elskevandersluis.nl